21 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου και των Νέων της παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» στο «Κέντρο Προσχολικής Αγωγής»





Οι Νέοι της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο, το πρωί της Δευτέρας, 20-01-2014, επισκέφθηκαν το «Κέντρο Προσχολικής Αγωγής» που βρίσκεται  επί της Μελίνας Μερκούρη & Αναγεννήσεως και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ενορίας της Αγίας Τριάδας και την ουσιαστική επίβλεψη του πατέρα Κωνσταντίνου Μιχαλάκη.

Στόχος τους, να γνωρίσουν το χώρο και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση η διεύθυνση του βρεφονηπιακού σταθμού.


Ο πατέρας Κωνσταντίνος Μιχαλάκης αφού ξενάγησε τους καλεσμένους στον πολυχώρο, στη συνέχεια τους ανέφερε επιγραμματικά τις βασικές ανάγκες του σταθμού καθώς και τη δυσκολία να καλυφθούν αυτές οικονομικά. 

Συγκεκριμένα, το εν λόγω «Κέντρο Προσχολικής Αγωγής» έχει εγγεγραμμένα περίπου 80 παιδιά, από τα οποία ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών δεν μπορεί να καταβάλει τα τροφεία, είτε γιατί οι γονείς είναι άνεργοι, είτε γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής.

Τα παιδιά λαμβάνουν καθημερινώς τα γεύματα αλλά και την γραφική ύλη που απαιτείται, χωρίς να εισρέει στο «Κέντρο» κανένα βοήθημα ή έσοδο πλην των μηνιαίων τροφείων, και της συνεχούς ενίσχυσης από το φιλόπτωχο ταμείου του Ι. Ν. της Αγίας Τριάδας. Ο Νίκος Μπάμπαλος αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα ανέφερε ο πατέρας Κωνσταντίνος και η διευθύντρια του κέντρου, δήλωσε ότι μπορούν να δοθούν λύσεις και με τη συνεργασία του Δήμου, με την προϋπόθεση όμως, ότι υπάρχει καταρχήν η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής και ένα ςσχεδιασμός ουσιατικός.

Τέλος ο πατέρας Κωνσταντίνος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συλλογή παιδικών και μη, ρούχων, που οι Νέοι της παράταξης ολοκλήρωσαν και πρόσφεραν το μεσημέρι της Παρασκευής, 17-12-2013. Τόνισε, ότι στηρίζει ενεργά τη προσπάθεια των νέων της παράταξης για κοινωνική αλληλεγγύη και δράσεις, που στόχο έχουν «κανείς μόνος του στην κρίση».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι νέοι, αφού τον ευχαρίστησαν, όπως και το προσωπικό του κέντρου, για την θερμή υποδοχή, τα καλά τους λόγια ως επίσης και για την ξενάγηση στους χώρους του «Κέντρου Προσχολικής Αγωγής», δεσμεύτηκαν, ότι θα συνεχίσουν με ακόμη περισσότερη θέληση το έργο που ξεκίνησαν, με σκοπό να στηρίξουν οικογένειες και δημότες που πραγματικά έχουν ανάγκη.  


Το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας